henny-solo-vegas.reismee.nl

Dag 4: St.George - Zion NP - Kanab

Vanmorgen werd ik om 07:00 wakker en ben na het douchen meteen gaan ontbijten. Toen ik de kamer uitliep zag ik dat het al geregend. Het was nu nog erg bewolkt.

Het ontbijt was verrassend goed, met oa scrambled eggs, geroosterd brood en zelf gebakken wafels. Ook de koffie heeft goed gesmaakt. Na het ontbijt mijn spullen ingepakt en even naar de Walmart gegaan om een regen-poncho te kopen, want er was flink wat regen of misschien zelfs wel sneeuw voorspeld. Ik wou me niet laten kisten en Angel's Landing tot aan Scout Outlook lopen...regen of geen regen! Terug bij het hotel om mijn spullen op te halen en uit te checken, kwam er al een beetje zon door de bewolking.

Tegen 10:00 reed ik weg en hoe dichter ik bij Zion kwam, hoe mooier de omgeving werd.

De oostelijke ingang van Zion ligt aan de rand van het dorp Springdale en in het dorp was het al erg druk. Voor de ingang heb ik een klein half uur in de rij gestaan. Een parkeerplek vinden is altijd een groot probleem, maar na 3x de parkeerplaats rondgereden te hebben, had ik een tactiek bedacht: zodra ik mensen vanaf het visitor centrum af zag lopen, heb ik ze gevraagd of ze weg gingen met de auto. het 2e koppel ging inderdaad weg. Ik zei tegen hen, stap maar bij mij in en dan rijden we naar jullie auto. Zo kon ik hun parkeerplek vervolgens innemen!

Er stond helemaal geen rij bij de shuttlebussen en dus was ik lekker snel bij het begin van de Angel's Landing. Bij de brug over de Virgin River ben ik nog even naar beneden geklommen om bij het riviertje te komen. Nu was het hier behoorlijk koud, maar vroeger heb ik hier al vaker lekker afgekoeld in de rivier.

Direct na de brug begint de wandeling, eerst nog een stukje vlak langs de rivier, maar al snel gaat het flink omhoog. Er zijn flink wat steile switchbacks en je ziet dan ook veel mensen puffen en uitrusten.

Ongeveer halverwege Scout Outlook loop je door een smalle canyon, dit heet "the refrigerator". In de zomer heel lekker, nu was het er ijskoud. Aan het einde van deze canyon kom je bij Walter's Wiggles: 21 hele steile switchbacks! Als je deze hebt voltooid, ben je bij Scouts Lookout. Hier heb je werkelijk fantastische uitzichten over de vallei en op het 2e gedeelte van Angel's Landing, waarvoor dus een permit nodig is.

Na een tijdje hier te hebben rondgehangen was het weer tijd om terug te keren. Ik sprak hier trouwens een stel uit Florida van 87 en 91 jaar, respect voor deze prestatie!

Naar beneden gaat een stuk sneller. Eenmaal beneden nog even naar de rivierbedding gelopen.

Daarna de brug weer over en de shuttlebus naar het visitor centrum kwam net aanrijden, dus dat was wel even lekker.

Inmiddels werd het weer meer bewolkt, ik had dus gewoon erg veel geluk gehad dat ik tijdens de wandeling lekker volop zon heb gehad, dan ziet het er allemaal toch net iets mooier uit. Via de westzijde ben ik uit het park gereden.

Het was nog 3 kwartier rijden naar Kanab, mijn overnachtingsplaats. Het is hier echt koud, de auto gaf aan dat het 43F was, dat is 6 graden!! Dat heb ik in al mijn trips nog nooit meegemaakt. Dus ben ik na het eten maar lekker onder de dekens gekropen en ga ik vroeg slapen.

Patrick Craenen

Mooi mooi 🀩 om te lezen en zo herkenbaar πŸ‘ŠπŸ»πŸ™ŒπŸ»

Ingrid

Wat een fantastische uitzichten allemaal. En dan is t in het echt nΓ³g mooier dan op de foto's. Echt prachtig!

Sylvia

Heerlijk meegenieten met jouw avontuur.
Prachtig hoe het daar uitziet.