henny-solo-vegas.reismee.nl

Dag 5: Kanab - Page

Het was me een dagje wel!

Ik werd om 08:00 wakker en hoorde het al: regen! Meteen de TV aangezet met de weer-zender en daar voorspelde ze dat het in Page, waar ik 2 wandelingen had gepland, tot 10:00 zonnig zou zijn en daarna kans op onweer en regen. Naar de wandelingen was het nog 1,5 uur rijden, dus dat werd spannend.

Eerst maar een ontbijtje gehaald...ja gehaald. Ze hadden geen zitplaatsen bij het ontbijt, dus alles op een dienblad en op de kamer opgegeten en ik moet zeggen dat het me super gesmaakt heeft. Vooral de koffie was heerlijk.

Na alles ingepakt te hebben, eerst nog de tank volgegooid voor de eerste keer deze trip.

Daarna op weg richting Page. Het was inmiddels gestopt met regenen en in de verte zag ik opklaringen. Dat beloofde veel goeds, maar tegelijkertijd dacht ik: ja, tot 10:00 zeker haha.

Onderweg de mooiste uitzichten en vlakbij de afslag naar de noordzijde van de Grand Canyon werd het landschap ineens wit: sneeuw!!

Eenmaal de berg afrijdend werd het warmer en warmer en de sneeuw verdween en maakte plaats voor de voor mij bekende beelden. Mooie vergezichten, lange rechte wegen en hele mooie rotspartijen.

Onderweg heb ik nog een paar keer met de drone gevlogen en mooie plaatjes geschoten.

Hoe dichterbij Page, hoe mooier het werd.

Uiteindelijk, na vele foto-stops, kwam ik aan bij het begin van de Cathedral Wash Trail, de eerste die ik ging lopen.

Ik zal alvast verklappen: dit is ook de enige trail geworden! Het was ZWAAR en ik durf het bijna niet te zeggen: ook soms gevaarlijk. Dit is normaal geen gevaarlijke wandeling, maar omdat het afgelopen dagen zo geregend heeft, is de rivierbedding(de wash) geen zand, maar modder en veel waterpoelen. Normaal kun je bijna de gehele wandeling door deze bedding lopen, maar nu dus niet. Dit betekent dat je soms hoog aan de zijkant moet lopen/klimmen, links of rechts moet je zelf uitzoeken en soms kun je dan ineens niet verder en moest je dus de andere kant hebben. Ik ben 2x gevallen en heb nu zeer pijnlijke knieen, dus of ik morgen nog de wandeling in de Grand Canyon ga doen is nog maar de vraag. Maar uiteindelijk heb ik het eindpunt , de Colorado River gehaald en het was PRACHTIG. Ik zou het niet meer over doen in deze omstandigheden, maar ik hoop komend voorjaar met Ilse deze nog eens te doen, maar dan zonder de modder. Onderweg trouwens maar 3 mensen tegengekomen en een stel met 2 honden, die na mijn verhaal rechtsomkeer maakte en hem niet gingen lopen. Ik kwam een park ranger tegen toen ik bijna bij de auto terug was en die zei dat ie me niet had laten gaan, omdat ik alleen was en dus geen hulp bij sommige punten. Eind goed, al goed...I made it! Zie de foto's hieronder...ik heb er achteraf zooo van genoten.

Na dit avontuur was de 2e wandeling geen optie meer en dus reed ik richting page, naar mijn hotel. Wel nog even gestopt bij de Navajo Bridge over de Colorado River.

Eenmaal ingecheckt, bleek het zwembad van het hotel niet meer in gebruik te zijn en dus ben ik bij de buren, een ander hotel gaan "hottubben"....dat was eindelijk Genieten...met een hele grote G.

In dit hotel ben ik vaker "illegaal" gaan zwemmen als ik in Page was. Er was niemand dus er heeft ook niemand last van gehad.

Daarna lekker gaan eten en nu dadelijk oogjes dicht.

Nicole

Wat een avontuur en wat een prachtige foto's!
Beterschap voor en met je knieën 🍀

Patrick Craenen

Ongelooflijk wat een verhaal/avontuur pas maar goed op en denk aan je knieën. Gelukkig alles goed gegaan 👊🏻😄

Vera

Hoi Henny, dat was wel een heel spannend avontuur, maar gelukkig wel heel goed afgelopen allemaal.
Mooie foto’s en prachtige beelden van de drone.
Doe het vandaag maar rustig aan.
Ilse houdt jou op de hoogte over Ben, dus ga ik dat niet dubbel doen.
Vanmiddag ga ik ik met het zusje van Ben en haar zoon weer op bezoek bij Ben.
Hij heeft wel erg veel pijn/last van zijn liezen, daar zijn de stens door naar binnen gebracht.
Groetjes van Vera en natuurlijk ook van Ben, tot de volgende keer, 👍🤗😘

Daan

De natuur is prachtig in Amerika, viel Spaß!