henny-solo-vegas.reismee.nl

Dag 9: Las Vegas

Gisteren het plan bedacht om vandaag niet de hele dag aan zwembad te gaan liggen, maar toch om iets te gaan zien. Ook is het zonde om de hele dag de Mustang in de garage te laten staan, daarom ben ik naar Death Valley gereden om daar van alles te gaan bekijken. Dubbel voordeel is dat ik lekker kon scheuren met de auto en dat het nu in oktober mogelijk is om daar wandelingen te doen, die ik nog nooit heb kunnen doen ivm de enorme hitte. De rit van Las Vegas naar Death Valley is zo'n 200km.

Ik werd om 07:30 wakker en om 08:00 reed ik de parkeergarage van Bellagio uit. De Strip stond helemaal vast, want er zijn flinke voorbereidingen aan de gang voor de Formule1 volgende maand. Eenmaal uit de drukte, ben ik gestopt bij een tankstation voor een grote beker koffie en een broodje.

De weg naar Death Valley is vooral lange rechte wegen met naast je aan beide zijden woestijn.

In Death Valley als eerste Zabriski uitkijkpunt bekeken. Erg mooi die grillige bergen en de verschillende kleuren.

Vervolgens doorgereden naar de zandduinen. Hier al vaker geweest, maar nog nooit langer dan 2 minuten buiten de airco van de auto geweest, nu dus wel. Zelfs een flink stuk de duinen ingelopen. En ook letterlijk INgelopen, want ik zakte een keer zo diep weg, dat mijn hele schoenen vol met het fijne zand zaten.

Een stukje verder ligt de afslag naar Mosaic Canyon, een korte, maar mooie wandeling. De weg hier naartoe is 2mijl onverhard, maar de Mustang heeft het prima gedaan. De wandeling was erg mooi.

Toen weer dezelfde weg terug naar het begin van het park en de Artist Drive gedaan: dit is een eenrichtingsweg van 9 mijl en deze komt langs Artist Palette, een heel kleurrijk berglandschap.

Na deze rit de laatste stop in Death Valley: Golden Canyon. Deze wandeling heb ik slechts een klein stukje gedaan, want ik kreeg weer beetje last van mijn knie. Maar het stukje wat ik gelopen heb, was weer zeer de moeite waard.

Toen aan de terugweg naar Las Vegas begonnen. Onderweg in Pahrump bij Sonic, een drive-in keten iets gegeten. Hier stonden ook tafels buiten en dus heb ik daar heerlijk kunnen zitten en eten. Ik had een dikke caramel milkshake genomen....daar had ik nog de helft van op mijn kamer in Las Vegas...zo dik was ie en de beker was van soort piepschuim die hem ook zo lang koud hield.

Mijn plan was om nog te gaan zwemmen, maar geen puf meer en dus mijn kamer op en beetje TV gekeken en dadelijk nog even in badje liggen relaxen. Morgen alles inpakken en richting vliegveld.

Ook nog even van mijn uitzicht vanuit mijn kamer genoten trouwens.

Liesbeth

Oh, wat een prachtige foto's! Ik kan me overigens goed voorstellen dat je ook even flink wilt rijden met die vette bak.

Nicole

Weer genoten van je reisverhaal, goede reis terug naar home sweet home!

Louise Jansen

Super bedankt dat we mee mogen genieten van je mooi reis. En een top vlucht straks weer naar huis 🏠

Hans Moonen

Wat gaaf weer! Safe flight en alvast welcome home!

Ilse

Tot vrijdag.❤️😘

Dirk

Het was weer erg leuk om met je reis mee te lezen en je foto’s te zien,bedankt